Skip to main content
Hulp geven aan CNAP Apeldoorn

Hulp geven

Om het werk van CNAP mogelijk te maken, hebben we uw hulp hard nodig.

Initiatief

CNAP is een initiatief van (momenteel 17) kerken en geloofsgemeenschappen in Apeldoorn die gezamenlijk een hand uitsteken waar geen andere helper voorhanden is.


Goederen

Steeds meer hulpvragers weten de weg te vinden naar onze goederenbank. Onze goederenbank betreft een opslagdepot van 2e hands goederen. De goederen bestaan uit meubelen, witgoed en fietsen. Vooral aan fietsen en witgoed is een constante behoefte. Mocht u deze goederen beschikbaar willen stellen, dan komen onze vrijwilligers deze graag bij u afhalen.
Neemt u hiervoor contact met ons op via: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  06 - 589 177 93


PC-Hulp

Verstrekken van gereviseerde computers aan minima

Team PC-Hulp van kerk de Basis brengt hoop en toekomstperspectief
In de loop der jaren is een nauwe samenwerking ontstaan tussen CNAP en Team PC-hulp van De Basis.
Het team PC-Hulp is sinds 2007 actief in Apeldoorn en omgeving. Het team is één van de vijf teams binnen het Compassieteam van De Basis. Het Compassieteam voert diaconale taken uit en heeft als visie om door praktische ondersteuning hoop en bijstand te brengen aan mensen, die in een moeilijke fase in hun leven zitten en daarin Gods trouw te laten zien.
De hoofdactiviteit van team PC-Hulp is het leveren van kwalitatief goede laptops aan personen en gezinnen, die hier dringend om verlegen zitten en dit niet zelf kunnen betalen, of niet voor bijvoorbeeld Stichting Leergeld in aanmerking komen. We zijn blij dat we hiermee ook een bijdrage aan het hergebruik van computers leveren.
Behalve aan de eigen leden en gasten van De Basis, biedt het PC-team ook middelen aan hulpvragers van het CNAP en overige hulporganisaties waarmee een samenwerkingsverband bestaat

Hoe worden de laptops samengesteld?
Onze werkuurtjes kosten niets en we werken zoveel mogelijk met gesponsorde laptops en onderdelen. Particulieren, een hogeschool en enkele bedrijven en stichtingen doneren hun oude laptops, SSD-schijven, computermuizen en soms beeldschermen en laptoptassen.

Het team controleert of alle data van de harde schijven gewist is en of de laptop van voldoende kwaliteit is. Indien nodig wordt een SSD-schijf geplaatst en een upgrade tot 8 GB werkgeheugen uitgevoerd. De laptop wordt voorzien van een schone Windows 10-installatie en enkele basisprogramma’s. Uiteraard werken we alleen met legale software en licenties. Soms worden Windows 10 licenties of geheugenmodules gekocht.

Hoe is de verstrekking geregeld?
Hulpvragers worden meestal gemeld door team SchuldHulp van de Basis of door het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (Via die routes is een goede beoordeling van de situatie van de ontvanger gedaan).

Het gebeurt wel eens dat de ontvanger of de vragende organisatie toch een bijdrage wil doen voor een laptop. Deze bijdrage wordt dan geparkeerd op een spaarpotje, zodat het later gebruikt kan worden voor de aanschaf van onderdelen of licenties.

Hoe kunt u helpen om hoop te brengen?
Momenteel heeft het team nog een klein aantal laptops op voorraad. Wij hebben daarom behoefte aan laptops, maar andere onderdelen als SSD-schijven en geheugenmodules zijn ook welkom.

Een bijdrage van uw kant zal hoop brengen doordat mensen een opleiding kunnen gaan volgen, hun administratie beter kunnen regelen en weer verbonden worden met de maatschappij of kerk. Ze groeien in zelfstandigheid. Door ons praktische werk heen proberen we ontvangers te stimuleren om op zoek te gaan naar God, want Hij is de reden waarom we dit werk willen doen.

Wil je een bijdrage leveren aan de actie, neem dan gerust contact op met
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 1918 5343.


Vacatures

De personele bezetting van het CNAP bestaat uit een deeltijdkracht en verder uitsluitend uit vrijwilligers.
Op dit moment zijn we op zoek naar versterking van onze bezetting. In de vorm van

{module 97}

Donaties

We zijn blij en dankbaar dat we tot dusver geen financiële belemmeringen hebben ondervonden t.a.v. de toekenning van de aanvragen. Wanneer de toename aanvragen echter doorzet kan de financiële draagkracht wel een knelpunt worden. Daarom zijn we op zoek naar donateurs die het werk van CNAP financieel willen ondersteunen zodat we iedereen kunnen blijven helpen die dit nodig heeft.


Legaten of Filantropie

Af en toe krijgen we te maken met hele trieste situaties waarbij mensen te goeder trouw het slachtoffer zijn geworden van oplichting en/of misleiding. Vanwege de ( beperkte ) financiële draagkracht van het CNAP kunnen we de gedupeerde mensen vaak maar deels helpen om enige verbetering in de situatie tot stand te brengen. Het is onze droom om deze mensen een nieuwe start te kunnen geven. Wilt u ons helpen deze droom waar te maken? Neemt u hiervoor contact met ons op via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0f  06 - 191 85 343

Doneren

U KUNT RECHTSTREEKS EEN GIFT OVERMAKEN OP ONS IBAN NUMMER:
NL51 RABO 0319 7141 44
o.v.v. eenmalige gift CNAP

Anbi Status CNAP Apeldoorn